Beschrijving

This text is also available in: English (Engels)

‘Faith in Nature’ is een cursus waarin de Natuur een centrale plek inneemt tussen hart en ziel. Het is een reis waarin je ‘oude kennis’ oefent en leert, zoals natuurvaardigheden, rituelen, omgaan met elementen, hand-ambachten, traditionele manieren om je eigen balans te behouden, rust te vinden. Je gaat een toolkit maken met je eigen persoonlijk shamaans gereedschap die je spirituele vaardigheden en mentale weerbaarheid behouden.

De reden waarom deze oude kennis en vaardigheden zo belangrijk zijn is dat wij de eerste mensen zijn die leven in betonnen en mens-gemaakte constructies, afgesloten van de natuur. Daarnaast is er bijna niemand meer geworteld in tradities die steunen en voeden op het gebied van religie, geloven, spirituele oefeningen, ceremonies, magie, verhalen, liederen of legenden.

Wetenschap en technologie zijn de nieuwe goden. En zij zijn waardevol en geven ons kennis en veel antwoorden. Maar de wetenschap kan geen gebroken hart helen, verdriet verzachten, je ziel tot rust brengen of jou je pad tonen die je kunt lopen. Het kan je niet verbinden met het web van het leven, je weerbaar maken of je verbinden met de wereld van de dieren. De natuur kan dit wel , moeiteloos….. via de oude wegen die je hart en ziel met de natuur verbinden.

Klik hier voor meer info