Beschrijving

This text is also available in: English (Engels)

In deze cursus leer je ontzettend veel over hoe je kunt (over)leven in de natuur. En je gaat deze kennis ook volop toepassen.

We leren je vuur maken met de vuurslag en de vuurboog. Maar eerst moet je weten waar je licht ontvlambaar tondelmateriaal vandaan kunt halen, zelfs als het geregend heeft.

We laten je kennis maken met de dierenwereld om ons heen: sporen, geuren en geluiden. Je zult merken dat je zintuigen meer open gaan staan voor de natuur om je heen. Onze voorouders wisten niet beter en gebruikten deze vaardigheid om eetbare planten te verzamelen en dieren te bemachtigen. Tijdens deze cursus ga je dit ervaren tijdens een eetbare planten-tocht waarbij we misschien ook reeën gaan zien. Eén van onze instructeurs neemt ook een ree mee en laat zien hoe je deze in het bos kunt villen en uitbenen. ’s avonds eten we wild of vegetarisch, bereid boven het vuur.

De drie dagen zullen voorbij vliegen en je gaat naar huis met een hoop kennis en ervaringen, maar je krijgt van ons ook een gratis hand gesmede vuurslag.

Deze cursus is niet alleen bedoeld voor beginners in de bushcraft, ook als je wat langer meeloopt ga je eveneens een hoop leren.

Voor meer info klik hier