Beschrijving

This text is also available in: English (Engels)

10 dagen “Living on the Frontier” in Zweden. Hoewel het tijdperk van ‘The Frontier’ een relatief korte periode van de geschiedenis in beslag neemt, heeft de geest van die tijd een blijvende erfenis achtergelaten. De jaren 1800 waren een ongelooflijke tijd van exploratie, massale migratie en nederzetting. Het is de tijd van de grote goudkoorts, mountain-men en pelsjagers. Er was niet alleen een overvloed aan voorouderlijke en inheemse kennis die werd verhandeld en doorgegeven. Maar er waren ook nieuwe vaardigheden en vaardigheden die evolueerden. Die het kampleven comfortabeler en plezieriger maakten. In deze tijd verlieten duizenden mannen, vrouwen en kinderen hun huizen en steden om op zoek te gaan naar een nieuw leven, land en avontuur.

Dit maakt het zowel een meeslepende als onvergetelijke periode. Het is gemakkelijk om beelden op te roepen van pioniers op het wagenpad, die onmetelijke afstanden afleggen. Op zoek naar goud, land, vrijheid en een beter leven. Maar we staan er zelden bij stil hoe deze pioniers erin slaagden om een nieuw leven te beginnen in de wildernis van een onbekend land. Het moet een ontmoedigende, spannende, creatieve, onvoorspelbare en ongelooflijk vindingrijke periode zijn geweest. Dit gedurfde en unieke moment in de tijd, tussen pionieren en nederzettingen, is waar “Living on the Frontier” je naartoe brengt.

Op de Frontier kwamen alle vaardigheden, innovaties, vindingrijkheid en handwerkvaardigheden van individuele mannen en vrouwen naar de voorgrond. In hun poging om zich te vestigen en te overleven, leefden ze in tenten, probeerden hutten te bouwen, land voor te bereiden, hout te snijden, putten te graven voor water,… Allemaal met alleen de tools die ze meebrachten en de vaardigheden die ze bezaten. Deze periode tilde kampvaardigheden naar een nieuw niveau. De pioniers leefden in semi-permanente kampen die getuigden van opmerkelijke vindingrijkheid.

Klik hier voor meer info