This text is also available in: English (Engels)

BESCHRIJVING

In 2022 geven we een verkorte versie van een heel bijzondere cursus: Wild in 4 seizoenen. Een cursus waar veel vraag naar is geweest. In 2 seizoenen gaan we een volledig weekend aan de slag met het verwerken van wild en vlees.

Alle dieren waar we mee werken zijn niet speciaal voor ons geschoten maar het zijn dieren die al worden bejaagd door ons slechts worden opgekocht.
We besteden veel aandacht aan het leven van het dier en aan alle delen van het dier die nu vaak worden weggegooid maar die prachtig te gebruiken zijn. Botten, pezen, de huid en de hersenen zijn allemaal waardevolle materialen waar je de meest prachtige producten van kunt maken.
Veel mensen leren uiteraard alleen hoe vlees er in een winkel uitziet. Bij wild vlees heeft ieder diersoort een andere kleur, geur en smaak en een unieke textuur. Dit vlees is puur en niet ingespoten met water noch kunstmatig gekleurd.

Beide weekenden zullen we ook gaan koken en op allerlei manieren het wild bereiden. De eerste dag eindigen we met een avondmaal waarbij we ook de producten bereiden die wat minder gangbaar zijn zoals bijvoorbeeld de poten van een wild zwijn. We willen je laten ervaren dat ook deze vleesproducten waardevol voedsel zijn en we verspillen niets.
Bij de cursus zijn er instructeurs, assistenten en koks die iedereen door het proces begeleiden. Daarnaast zullen er verschillende gastdocenten zijn, van jagers en ex-stropers tot slagers en eetbare plantenexperts. We besteden aandacht aan moderne en aan primitieve technieken.

Weekend 1: Het wild zwijn

Dit weekend zal gaan over het wild zwijn. We leren je over zijn leefwijze en gedrag en zullen ook proberen het dier te observeren in de avonduren. Uiteraard gaan we in op het verwerken en klaarmaken van het dier.

Weekend 2: Klein wild & ree

Konijn, haas, ree, de dieren die je het meest in het weiland of bosrand ziet staan. Het magere vlees, maar toch de populairste en bekendste dieren. Ook zij komen aan bod!

 

RESERVEER Zwijn en Ree >
RESERVEER alleen Zwijn >
RESERVEER alleen Ree >

DATA:

  • Zwijn: 19-20/03/2022
  • Ree: 30/04-01/05/2022

CURSUSINHOUD:
Zie beschrijving cursus

PRIJS:
525,- Zwijn & Ree

395,- Alleen Zwijn

395,- Alleen Ree

PRIJS INBEGREPEN:

avondeten dag 1 (we vragen je voor de eerste dag zelf een lunch mee te nemen)- ontbijt & lunch dag 2 ; benodigde wild, mogelijkheid tot overnachting, gezelligheid en kampvuur.

De lestijden zijn op de eerste dag van 9.30 tot aan de avondmaaltijd. ’s avonds is er nog een avondprogramma waarbij bijvoorbeeld een expert zijn verhaal vertelt. De maximale eindtijd op de eerste dag is 22.00 uur, de tweede dag zullen we uiterlijk om 18.00 stoppen.

NIET INBEGREPEN:

extra materiaal voor thuis

AANTAL PERSONEN:
25

LEEFTIJD:
16

LOCATIES:
Bladel,
Oene,
Aerdenhout,
Utrechtse Heuvelrug

DUUR CURSUS:
4 dagen