This text is also available in: English (Engels)

BESCHRIJVING

Wat leer is dat weten veel mensen wel maar wist je ook dat je dit heel goed van de huid van een vis kunt maken? De vis wordt gegeten maar de huid weggegooid en dat terwijl het een prachtproduct is. De huid van de zalm bijvoorbeeld geeft een prachtige structuur. Dit leer is oersterk en doet door zowel kleur als structuur zelfs chique aan. In deze workshop werken we met zalmhuiden.

Afhankelijk van de looimethode kun je diverse soorten leer producten maken. Van soepel en zacht tot stugger en stevig.  Van doorschijnend en glanzend tot echt een leersoort. Iedere methode en afwerking geeft een eigen resultaat. Vroeger maakte men bijvoorbeeld regenkleding door de waterafstotende eigenschap van vis. Er zijn daarnaast veel andere producten denkbaar. Van primitieve items,  schoenen, tassen of hoesjes voor moderne apparatuur. Ook vandaag kan vissenleer een item om mee te pronken zijn.

In deze workshop werken we met 2 verschillende looitechnieken voor vishuiden. Een plantaardige ‘barktanning’ (met boomschors) en een ‘oil tanning’ (methode met olie).

In deze workshop leer je:

  • De eigenschappen van vissenleer
  • Proces van het looien van een vissenhuid, van huid tot leer
  • Mogelijke praktische toepassingen
  • Schrapen van een vissenhuid
  • Looien met een barktanning
  • Looien met een oiltanning
  • Vervolgstap soepel maken van de huid

Na deze workshop ga je naar huis met zeker 2 vissenhuiden die je zelf gelooid hebt en beheers je de kennis van het proces.

 

Klik op een onderstaande knop om te boeken.

CURSUSINHOUD:
zie beschrijving cursus

PRIJS:
95,-

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:
tools vishuiden looien
eten & drinken

NIET INBEGREPEN:
reis van/naar locatie

AANTAL PERSONEN:
16

LEEFTIJD:
vanaf 18 (jonger in overleg)

LOCATIES:
Bladel of Bathmen

DUUR CURSUS:
1 dag