This text is also available in: English (Engels)

Dierensporen

Het zien, volgen en/of interpreteren van dierensporen is geen magische kunst; het is iets dat je kunt leren. Zodra je de voetafdrukken, of prints, van dieren kunt herkennen en interpreteren, zul je ze overal gaan zien en vinden. Zodoende worden de ‘onzichtbare’ levens van dieren overal om je heen onthuld. Ineens wordt je meer bewust van andere ‘tekens en geluiden’ van deze dieren. Daardoor ben je vaak nog maar 1 stap verwijdert van die dieren. Zodat je ze nu ook in het echt te kan bekijken of fotograferen.

Tijdens deze diepgaande workshop leer je niet alleen voetafdrukken van dieren te herkennen. Je leert ook hoe je onderscheid kunt maken tussen een rechter- of linkervoet, een voor- of achterpoot. We gaan je echte dieren voeten laten zien en je veel gedetailleerde tips geven om je op het pad van spoorzoeken te helpen.

Willow zal haar beroemde Death Box met botten, schedels, bont, veren en tanden meenemen zodat er een dieper begrip ontstaat waarmee je je kennis kan vastleggen. Dieren laten namelijk nog veel meer sporen achter dan alleen de eerder genoemde prints. Natuurlijk gaan we ook op zoek naar echte afdrukken en prints. Wie weet wat we gaan vinden?!

Willow heeft internationale trackingcertificaten van het hoogste niveau en is professioneel getraind door enkele van ‘s werelds beste trackers.

Iedereen is welkom. De cursus is geschikt voor iedereen die meer over sporen en dieren in het algemeen wil leren. Neem een notitieboekje en pen/potlood mee.  We raden je ook aan foto’s te nemen. Je gaat veel kennis en fantastische feiten leren!

DATA:

.

Prijs: €100
BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

Alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen. Thee/koffie en fruit zijn aanwezig.

NIET INBEGREPEN:

ontbijt-lunch-diner

vervoer van en naar de cursuslocatie

EXTRA INFO:

Deze cursus wordt gegeven in een bos. Alle sanitaire voorzieningen zijn in Bushcraftstijl.

Neem alsjeblieft mee; warme kleding, sitmat, beker.

LOCATIE:

Bathmen

DUUR CURSUS:

10:00 – 17:00

Let Op!

We verzamelen en ontmoeten elkaar om 9:45 op de parkeerplaats van De Rosse, Blankenadijk 2, 7437 PP Bathmen.