Cursus Vishuiden Looien

Prachtig materiaal, dat zie je meteen maar weet je ook hoe je het modern of primitief te maken en verwerken.

Wat leer is dat weten veel mensen wel maar wist je ook dat je dit heel goed van de huid van een vis kunt maken? De vis wordt gegeten maar de huid weggegooid en dat terwijl het een prachtproduct is. De huid van de zalm bijvoorbeeld geeft een prachtige structuur. Dit leer is oersterk en doet door zowel kleur als structuur zelfs chique aan. In deze workshop werken we met zalmhuiden.

Afhankelijk van de looimethode kun je diverse soorten leer producten maken. Van soepel en zacht tot stugger en stevig.  Van doorschijnend en glanzend tot echt een leersoort. Iedere methode en afwerking geeft een eigen resultaat. Vroeger maakte men bijvoorbeeld regenkleding door de waterafstotende eigenschap van vis. Er zijn daarnaast veel andere producten denkbaar. Van primitieve items,  schoenen, tassen of hoesjes voor moderne apparatuur. Ook vandaag kan vissenleer een item om mee te pronken zijn.

In deze workshop werken we met 2 verschillende looitechnieken. Een plantaardige ‘barktanning’ (met boomschors) en een ‘oil tanning’ (methode met olie).

Na deze workshop ga je naar huis met zeker 2 vissenhuiden die je zelf gelooid hebt en beheers je de kennis van het proces.

 

Catering

Alle maaltijd ingrediënten tijdens deze cursus worden verzorgd. De cursus is niet bedoeld om zelf eten uit de natuur te halen. Dit spaart kostbare tijd, zodat de nadruk ligt op het leren koken met houtvuur. Vanzelfsprekend onder begeleiding van een van de instructeurs. Vegetariërs, mensen met voedsel allergie en/of een speciaal dieet kunnen dit bij boeking aangeven in het vragen/opmerkingen veld of via een aanvullende mail naar ons e-mail adres info@livingbynature.nl


o.a. in deze constants.cursus

  • theorie vishuid
  • chemie looi & conserveer technieken
  • praktische tips en tricks
  • verwerkings proces
    • fleshe
    • scale
    • tannine
    • oil
    • rinsing
    • oil
  • tips en tricks voor het verwerken
    • naaien
    • verwerken
  • Eigenschapen en specialiteit vishuid
  Duur 1 dag
  Ervaring Niet nodig
  Kosten € 80

Beschikbare data

  • Wo, 12 Sep 2018 van 09:00 tot 17:00