This text is also available in: English (Engels)

BESCHRIJVING

Het maken van leer 100% natuurlijk, zonder chemicaliën.

Mensen dragen sinds onze begintijd kleding. Naast plantaardige materialen is buckskin een van de oudste uitvindingen om het lichaam tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Buckskin wordt gemaakt van dierhuiden en over het algemeen werkt Living by Nature met huiden van hert, ree en damhert.

Buckskin is wereldwijd veelvuldig en langdurig gebruikt. De Indianen staan er om bekend. De diverse stammen maakten een echt kunstwerk van hun outfit. Vandaag de dag wordt het nog steeds gedragen door de Inuït en de Sami. Buckskin is ondoordringbaar voor doorns, brandnetels, etc.  en tijdens het jagen maakt het geen geluid. Dit zijn allemaal voordelen van dit sterke materiaal. Er werden ook tassen, zakjes, draagsystemen en tal van andere dingen van gemaakt.

Het verwerken van een verse huid tot buckskin is een intensief karwei. We gaan het hele proces door, van het schrapen van de huid tot de laatste stap: het roken van de zacht gemaakte huid.

Zodra je huid af is, is het leer oersterk, zacht en goed ademend. Eigenschappen waar moderne textielsoorten niet aan kunnen tippen.

Je gaat naar huis met een huid die klaar is.

 

RESERVEER 1-2-3/07/2022>
RESERVEER 30/09-1-2/10/2022 >

CURSUSINHOUD:

Theorie Buckskin

– huidstructuren
– toepassingen buckskin
– geschiedenis

Stappen van het looi proces

– Fleshen
– Bucken
– Grainen
– Rinsen
– Acidifying
– Membrainen
– Ringen
– Dressen
– Softenen
– Smoking

 

PRIJS:
€ 299,-

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:
Eten, drinken & overnachtingen (tools voor looien)

NIET INBEGREPEN:
Reis van/naar locatie

AANTAL PERSONEN:
14

LEEFTIJD:
18 ( jonger na goedkeuring)

LOCATIES:

Bladel of Bathmen

DUUR CURSUS:
3 dagen